Lemonoids - Dávid Kornél (5.A) bejegyzése

Dávid Kornél vagyok az 5.A osztályból. Talán néhányan tudjátok, hogy programozni tanulok, és a Scratch Web oldalon megtalálhatjátok néhány megosztott projektem. Ezek közül a Lemonoids az, amit most be szeretnék mutatni a Diákblogon. Tömörített mappa letöltése ITT.


A játék használatához szükséges létrehozni egy Parancsikont, amit leírok nektek, hogyan tudjátok elkészíteni: Amikor letöltöd a játékot egy mappát fogsz kapni. Kattints bal egér gombbal kétszer a mappára és keresd ki az .EXE fájlt. Az egér jobb gombjával kattintasz az .EXE fájlra és megjelenik egy kis ablak. Ott ki kell választani a "Parancsikon létrehozása" sort, a bal gombbal rákattintani, és akkor megjelenik egy olyan fájl, ami ugyanolyan, mint a játék nevének parancsikonja. Azt átlehet tenni az asztalra, ha bal egérgombbal kihúzod az "asztalra". Ha szeretnéd a parancsikonodat majd átnevezni, később ahhoz is készítek leírást. 


A játék leírása: Az űrhajód mozgatása: W előre, A balra, S vissza, D jobbra (lehet hogy az A, és a D fel van cserélve) az űrhajód mindig az egered felé fog nézni és ha a SZÓKÖZ-t vagy Bal egérgombra kattintasz akkor lő!


Jó szórakozást! Remélem élvezni fogjátok a játékot! 


Kornél (G9Online)


Megjegyzések